Recensies

Anke

Super goed
Ik kan niet meer zegen dan super goed 

Fien

Romy is een echte paardenvriend.
Ze luistert naar haar paarden en zal ook altijd zoeken naar een manier om het leuk te maken voor haar maar ook voor het paard.

Met haar paarden gaat ze van springen naar buitenritjes en vrijheidsdressuur tot nog veel verder. Met een van haar paarden kan ze zelfs steigeren, buigen, compliment en nog veel meer!

Met genoeg en goede training gaat dat allemaal en ze doet dit ook allemaal zelf door samen te werken met het paard waar ze mee bezig is.
Als je wil geeft ze zelfs lessen die heel goed zijn en echt wel helpen! Je leert op een leuke manier toch veel bij.

Carla

Romy is een zeer speciaal persoon .
Al vanaf haar 2 jaar is ze met dieren bezig en hielp ze mij dagelijks met de verzorging van onze honden en paarden . 


Ik merkte al snel dat de dieren bij Romy op een of andere manier rustiger en kalmer werden, ze kreeg er alles van gedaan.
Haar eerste pony heeft ze zelf beleerd , natuurlijk onder toezicht maar ze had haar eigen ideeën over hoe we alles het best konden proberen en vaak werkte het perfect. Alles werd op een kalme rustige manier aangepakt, veel belonen en geduld en kijk eens waar we nu staan. 


Zowel abby , monty, dibby , peppa , ranger en maysee zijn door haar opgevoed , zadelmak gemaakt ingereden of door gereden ,met zo weinig mogelijk hulp atributen. Storm is volledig bom proef en dat op bijna 2 jarige leeftijd, door haar aanpak
Allemaal gaan ze voor haar door het vuur.
Regelmatig helpt ze ook andere mensen die een probleem hebben met hun paard . Een voorbeeld is een moeilijk sturend paard wat bij Romy na een 20 minuten op neckrope stuurde. 


Kijken en luisteren naar je dier doet wonderen .
Dat word zo iedere keer opnieuw bewezen. 

Laura

Je bent een paardenmens of je bent het niet. Je vindt deze reusachtige viervoeters geweldig of je vind er helemaal niets aan. Romy Baselmans is één van de zovele die haar hart heeft laten veroveren door haar paardjes. Wanneer ze met hen werkt, ze traint of gewoon eventjes knuffelt zie je het wederzijds respect en vertrouwen die hun band vormgeeft.

Door duidelijke afspraken met haar paardjes, weten de paarden wat er van hun verwacht wordt. Eveneens weten ze op deze manier wat ze van Romy kunnen verwachten. Respect voor elkaar ligt hieraan de basis. Romy respecteert haar paarden: hun leertempo, hun karakter,... Daarbij verwacht ze dat de paarden haar ook gaan respecteren: persoonlijke ruimte, leergierig zijn, het niet snel opgeven. Op deze manier werken ze samen aan een betere relatie, aan betere vaardigheden.

Naast dit respect vormt vertrouwen ook een zeer belangrijke basis voor de begeleiding die Romy biedt. Op de rug van hun paard of ernaast die je het paard vertrouwen te geven. Je dient het aan te moedigen en te laten weten dat je in hun gelooft. Eveneens dien je het paard te vertrouwen. Je kent de uitspraak wel: "het is en blijft toch een dier...". Deze uitspraak klopt, maar voor Romy is een paard meer dan een dier, het is een vriend, een kameraad die samen met je op avontuur gaat. Het is iemand waar je samen nieuwe dingen mee ontdekt en samen nieuwe dingen leert.

Kortom: Romy en paarden zijn 2 begrippen die onlosmakend met elkaar verbonden zijn en dit ook altijd zullen zijn. Want een paard is veel meer dan een prachtige viervoeter, het is je allerbeste vriend in goede en slechte dagen. 

hanne

romy is iemand die haar paarden met respect en veel liefde behandeld. Ik heb veel mensen met paarden bezig gezien, ook op allerlei andere manieren, en toch zie ik steeds weer dat haar paarden haar ook zoveel respect terug geven. Het is prachtig om hun bezig te zien! Zowel in vrijheidsdressuur/grondwerk als onder het rijden! Tegenwoordig bestaan er niet veel paard/mens banden meer maar toch zie je dat er een heel sterke band aanwezig is! Geen woorden voor zo een prachtig team!